diumenge, de febrer 24, 2008

Max Besora guanya un premi

Malgrat la mort de Palau i Fabre, a qui respectem i de qui ens unim al dol, avui és un dia molt feliç per a mi. Max Besora, vell conegut d'aquest blog i gran amic, acaba de guanyar el seu primer premi literari, que farà que la seva obra vegi per fi la llum. No negaré que la bona nova em fa una mica de ràbia, perquè sempre hem volgut editar aquest poemari amb l'editorial suïcida... fins i tot tenia escrita la contra-coberta, però bah: Estic molt i molt feliç pel meu amic Max, estic eufòric!



Vegin com són les coses, que un parell d'hores abans de saber la gran notícia, una amiga em comunica dues coses; que ha obert un nou blog (fantàstic), i que ha detectat el famós documental dedicat a en Max Besora, per fi, a l'abast de tothom, aquí. És un documental extraordinari, molt ben fet, de Yomeloguiso Produccions, on podran escoltar alguns dels versos que han guanyat el premi i aprofundir en la personalitat d'en Max. Avui que som diumenge és un bon moment per invertir-hi uns minuts que no seran en va. Visca, visca, visca. Tralarà-larà-larà.

Una forta abraçada, amic Max.



Els lectors i amics de la Perifèria poden llegir alguns dels poemes guanyadors aquí i aquí.

7 comentaris:

bb ha dit...

Malgrat el dol i la tritesa de la partida cap a un nou món de Palau i Fabre, comparteixo l'alegria del merescut premi del Max i espero que a partir d'ara en ofereixi més recitals on poder sentir-lo , doncs darrerament ens té una mica secs, oi?
Sr. Subal, el veig més content. Això també ens alegra!

Anònim ha dit...

Si el gran poeta Palau Fabre ens ha deixat, i moltes coses d´ell queden per a descobrir, ell mateix ho deia no fa pas molt temps.
Però, l´alegria del premi al poeta emergent Max Besora es molt intensa,tant intensa com ho pot ser la llum d´un estel que travessa l´espai i felicitats pel teu blog amic
diana

Борис Савинков ha dit...

Mr. Subal, si us referiu al premi de poesia Benet Ribas, dels premis Recull de Blanes, tinc entés que el veredicte es fa públic el proper diumenge 2 de març. No sé si aixó de dir-ho una setmana abans és una nova estrategia de marqueting "estil Planeta".

I per cert, aprofitant que he fet una parada en el vostre blog, crec que dintre del vostre pla B. haurieu d'anar pensant alguna performance amb les presons de Texas que han prohibit la lectura de "Los detectives salvajes". He localitzat la meva còpia del documental perdut de Belano, algun dia...

subal ha dit...

Ostres, senyor Puig, no foti que encara no s'ha fet públic!!! És que com que tinc comunicació directa amb el Max, i no m'havia dit res sobre quan es feia pública la notícia...

Ara sí que l'he fet bona...

Potser l'entrega del premi serà un bon moment per acostar-me a Blanes i parlar del pla B, i el document únic que vostè té.

...ostres... tu, quina cagada...

subal ha dit...

Senyor Puig, m'he pres la llibertat d'eliminar el nom del premi del post, per intentar arreglar el desori que he pogut ocasionar...

Борис Савинков ha dit...

senyor Subal jo no li penso pas dir a ningú. Fins i tot si voleu perfeccionar el camuflatge podeu esborrar els comentaris i llestos! Em sap greu, però la maldat fa que ara mateix m'estigui pixant de riure.

ea! ha dit...

anda ya, eliminant noms de premis per dissimular, a mi també em vas fer ballar el cap

al sr.max besora se'l sentirà,amb d'altres, al Casino d'Ocata el proper 28 de març, on la cosa promet ser gran