dimecres, d’octubre 24, 2007

Químiques


quinina
[1888; de quina* i -ina*]
f QUÍM ORG /FARM Alcaloide extret de l'escorça de diverses espècies de la cincona, el component més important del qual és la quina. Té la fórmula C20H24N2O2.


Via Jauss, Via catalunyafastforward



Dues esmenes. Entre els elements químics desapareguts, hi torbo a faltar dos àtoms fundacionals; Notes al marge, de Carles Miró, i Les paraules i els dies, de Teresa Amat.

Gràcies!

2 comentaris:

VENT DE DALT ha dit...

Hola, em dic Josep i faig un programa de ràdio a una emissora municipal de les Terres de l' Ebre.
Un dels continguts del meu programa pretén treure a la llum els molts blocaires que hi ha a la xarxa amb temes força interessants. Cada un dels blocaires que passa pel programa ens recomana un o dos blocs mes , de manera que
s ‘estableix una cadena .
El teu m’ha vingut recomanat pel Toni ibañez ( Entre llums)- m’ ha dit que es un blog excel·lent (com he pogut comprovar) i és per això que em poso en contacte amb tu per si podíem quedar un dia per , o be en directe o be enregistrant-ho prèviament , parlar del teu bloc... com vas conèixer aquest mon, perquè decideixes escriure ,sobre que escrius, perquè o fas i alguna cosa mes.

El meu telèfon es el 977 71 92 21 o 639 53 09 52 i el meu correu electrònic laplanaradio@santabarbara.cat. Si o prefereixes envia’m un número de telèfon per a que et truqui jo.

Espero la teua resposta i m' agradaria contar amb la teua col·laboració

Agraït

Josep Roig

Anònim ha dit...

Senyor Roig, serà un plaer parlar amb vostè quan vostè vulgui. Si és en hores de feina millor, així m'escaquejo i fumo. He prbat d'enviar-li un mail, però sembla que no buida el seu mail en asiduïtat i me l'ha rebotat. demà el truco, doncs. Quins nervis, collons.

Ah, i al senyor entrellum no se'l cregui massa, m'ha deixat pels núvols, i de tant en tant m'estavello.