dilluns, de juny 26, 2006

Celebro en silenci (2666)

En el fondo, el silencio es el intérprete más elocuente de la alegría. No hay mejor forma de celebrar que el silencio, pues se contagia y propaga y acaba llegando a todo el mundo. ¿Debemos celebrar el próximo 26 de junio (26.6.6) la coincidencia de cifras con 2666, el título de la extraordinaria novela póstuma de Roberto Bolaño? Yo dejaría las cosas tal como están, elijo la música callada de las celebraciones. Y es que el pasado martes 6 de junio (6.6.06), diversos escritores españoles opinaron en la prensa sobre el demoniaco número 666 y sobre los pasajes apocalípticos de la Biblia y me pareció que bordeaban el ridículo. Es más, para desintoxicarme de ellos, tuve que pensar en un aforismo bíblico de Ennio Flaiano, que celebré íntimamente, riéndome por dentro: "Al principio, era la palabra. Después, ésta se hizo incomprensible".


Vila-Matas, El País (secc. Catalunya), 11 de juny de 2006.



A mi em plauria remullar l'efemèride amb mezcal (gràcies senyor Quirky i senyor Dersu) Los Suicidas. En silenci, sí, en silenci. Però amb mezcal, sí, amb mezcal. Silenci.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostreeeees....No hi havia caigut!!! És cert, avui és 26-6-6...
Home, s'imposa un bon "lingotazo" de tequila amb la companya, ¿no?. No serà de la marca "Los suicidas" però bueno, no es pot tenir tot. Alguna cosa farem, si senyor.

Anònim ha dit...

hi pensava, com es pot celebrar??? el silenci no és tan fàcil, si es coordina quelcom faci'm avís siusplau

subal ha dit...

se m'acut anar a L'Orinal i obrir la boca només per a demanar un tequila. Marxar al cap de cinc minuts.

M'he deixat un bigoti a la mexicana. Efímer.

Anònim ha dit...

m'apunto a la celebració, ni que sigui virtual (potser dimecres?)
L'elixir, em penso, no era tequila que era mezcal

Anònim ha dit...

En quirky té tota la raó, mezcal, no pas tequila, mezcal. Però s'accepta tequila com a animal de companyia.

Anònim ha dit...

Gràcies Subal per recodar-nos la coincidència. He entrat al YouTube i si no fos per la celebració no se m'hauria acudit d'escriure Roberto Bolaño i prémer la casella de cercar: quina alegria, trobar-me l'entrevista!

Jo ho he celebrat amb una mica de cervesa... La manca de costum fa que no gosi amb el mezcal, que intueixo explosiu.

Salutacions