divendres, d’abril 28, 2006

Descobrint Amèrica

Mentre l'autor debatia amb la televisió la conveniència o no de rentar els plats, escombrar i fregar el menjador o anar a comprar queviures, Subal navegada a la deriva per la xarxa. Gràcies a Barcepundit, Subal ha descobert què coi era això de RSS. Mira que m'ho han explicat, eh, però és que sóc un borderline en matèria d'informàtica, i en les matèries en general. Però hi ha gent que pensa en els individus menys preparats per a la vida digital. Aquests.

Mira, tios, jo us ho explico en llenguatge de carrer.

Us baixeu això. Dieu sí a tot sense llegir-vos res -com sempre- i us ho instal·leu.

Havent fet això, us explicaré què és. És com un outlook (allò que feu servir a la feina per a enviar mails). A la vostra esquerra us trobareu els 100 blocs en llenguatge veí que les mares de l'invent han decidit que val la pena tenir, classificats en blogs personals, de furgol, de periodisme, de tecnologia, etcètera.

Us marejareu uns minuts al veure el torrent d'informació i de blogs que hi ha; es com per riure amb desfici. Després observareu que, cada vegada que algun d'aquests cent blogs s'actualitza, t'apareixerà una petita senyal per anunciar-vos la nova. Hi ha una quantitat ingent de blogs interessants. Cada cop estic més convençut de que això dels blogs és una revolució comparable a la que va sortir del taller de Gutemberg, que remourà els ciments de les societats futures.

Un cop us hagueu refredat, podeu començar a personalitzar la llista de blogs. Jo per començar he decidit matar al missatger i he esborrat immediatament que ho he sabut fer a Barcepundit. No és una cosa que penso fer en freqüència; estic segur que tots els blogs de la llista original tenen molt d'interès.

Després d'haver esborrat a Barcepundit de la vostra llista original, podeu obrir una carpeteta que es digui "Els blocs que llegeixo" fent això; aneu a File > aneu a Add folder > escriviu "Els blogs que em llegeixo" o similar > ok.

Ara ja podeu crear el vostre catapings o bitàcoles personalitzat que us avisa a l'instant de qualsevol moviment en el taulell d'escacs infinit dels bitàcoles... però no us abandono ara. Cal explicar també com agregar els blocs que us interessen a la carpeta que heu fet. No és fàcil. Subal treballa per a vosaltres i us ho dona mastegat;

punxeu el dibuixet de dalt a l'esquerra que representa un foli en blanc amb un solet al marge inferior-dreta > a la nova pantalleta que us sortirà, i que posa Location of feed, no us arronseu; escriviu, per exemple lasegonaperiferia.blogspot.com/atom.xml... ei, us hi heu fixat bé, oi? /atom.xl

Vale? Ara premeu el botonet "next" i el sistema t'obre els títols dels diferents apartats que el sistema ja et dóna i busques el de "blogs que em llegeixo" i jastà.

Els plats sense rentar. El passadís i el menjador semblen més que mai el carrer major d'una ciutat de l'oeste, amb borrissols de pols rodant sobre sí mateixos i acariciant lleument les cantonades. Però i què. Avui és divendres i demà serà dissabte. I vosaltres, com jo, ja sabeu una cosa més.

Subal Quinina, en un extrem remot de la xarxa, per a La Segona Perifèria. Bon capdesetmana.

Si el trabajo fuera bueno, los ricos se lo quedarían para ellos.
Visca el Primer de maig.



Veintegenarios, Albert Pla
Veintegenarios en Alburquerque (1997, després d'uns anys de censura)



Powered by Castpost

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Senyor Subal,

ras i curt: vostè és un crack! Els blocs són una revolució, el seu post d'avui una altra (quin gran invent).

Anònim ha dit...

Mai una missa fou tan rendible

Anònim ha dit...

Subal,ahora no envanecerse

Anònim ha dit...

A www.bloglines.com pots fer el mateix, sense la necessitat d'instal·lar cap programa, i amb la comoditat de poder entrar els blocs a mesura que els visites, com si els afegissis als favorits.

subal ha dit...

Senyor perdedor, vostè, obviament, exagera.

senyor anònim 1º; n'hi va haver una, de missa, molt més lucrativa; recorda alló de parís bé val una missa?

senyor usuario anónimo; gracias por la colleja... de hecho, he tenido que acudir a la rae para saber el significado de envanecerse, lo cual ha destruido el poco ego que voy cociendo.

dERSU_; tens raó, ja ho sabia... però no sabia com fer-ho.... s'ho pot creure? segur que sí.

salutacions a tots.

Anònim ha dit...

el metall impur, pel que es veia a la llista esta quan la llista esta encara es veia, també va ser molt lucratiu. no vaig mirar més enllà... que casual, que ens hi fixem ara!!!