dijous, d’agost 30, 2007

X Premi Espectacular de l'Assumpte per a l'E-Banyes

Hay que leer a Quiroga, hay que leer a Felisberto Hernández y hay que leer a Borges. Hay que leer a Rulfo, a Monterroso, a García Márquez. Un cuentista que tenga un poco de aprecio por su obra no leerá jamás a Cela ni a Umbral. Sí que leerá a Cortázar y a Bioy Casares, pero en modo alguno a Cela y a Umbral.

Lo repito una vez más por si no ha quedado claro: a Cela y a Umbral, ni en pintura.

Roberto Bolaño, Entre paréntesis, Anagrama



Llegia ahir els diferents articles de La Vanguardia dedicats a la figura i obra de Paco Umbral. Estaven força bé, sobretot el de l'amic Galves, que li va fer una entrevista fa un temps de la que vam apuntar alguna cosa aquí.

Més tard, arrossegant-me com una ànima en pena per la xarxa, vaig llegir Entrellum i se'm va acudir que l'E-Banyes és com una mena d'Umbral nostrat; explosiu, obsessiu, emprenyat, amant del neologisme, a voltes torturat, egocèntric...

El jurat, reunit en assemblea maçònica a altes hores de la matinada a l'entrellum d'uns ciris baptismals, decideix per unanimitat concedir el X Premi Espectacular de l'Assumpte a la profitosa investigació onomàstica que està realitzant on-line el nostre Paco Umbral, l'inefable Toni E-Banyes, demostrant un cop més que la Xarxa és la major i més sublim pèrdua de temps —aquí pensem que el Coneixement és sinònim de perdre temps; conèixer, a aquestes alçades, és malviure—.

Desitgem que la concessió d'aquest premi doni resposta a una de les més antigues reivindicacions d'E-Banyes, que era la de rebre el nostre preuat guardó, l'Ull que Tot Ho veu. Aquí el té, E-Banyes. Umbral tenia pensat, si mai li donaven la lletra F de la RAE, enviar a la merda a l'Acadèmia. No rebutgi l'honor que nosaltres li atorguem, E-Banyes, i pengi el trofeu al labavo del seu blog.



X Premi Espectacular de l'Assumpte

Entrellum, pel seu Ibanyes


4 comentaris:

Toni Ros ha dit...

Visca, Bisca, Bizca!!!!!! PER FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Per què us penseu que m'he currat la sèrie Ibanyes, la cosa més manicomial que he fet a la meva vida? Doncs per aconseguir el vostre preuat guardó!!

L'enllaç final està malament: hauries d'enllaçar aquí

Ara ho postejo. Que tingui Vd. Moooooooltes visites.

Anònim ha dit...

L'aital Banyes... Un petòfil, petofònic, petòlatra. Deixa anar l'anus i se sent pagat per açò mateix.

Toni Ros ha dit...

Llindar, coi, quines llindeses: mai no m'havien piropejat amb uns vocables tan i tan suprems i originals. Què té vostè contra l'annalitat? Li ben asseguro que és una immensa font de plaer....

Roi ha dit...

uala!