dimecres, de febrer 06, 2008

Extensions del Pla B

De: M. S.
A: Subal Quinina

Subal, Subal, jo no sóc (encara) un dels amants de la literatura de Bolaño. I dic "encara" perquè amb prou feines n'he llegit un conte. Bé, és allò de "quina sort que tens que encara l'has de descobrir" i blablablà. Jo no sé si aquesta maleïda ciutat, refotuda ciutat, es mereix res. Ni a altes hores ni amb excessos del que sigui al cos. Sigui com sigui, i com vostè sabrà, Bolaño també va passar llarguíssims dies de gana i literatura al número XXX del Carrer del Lloro de Blanes. Doncs bé, la inquilina actual de l'apartament s'ofereix a convidar a tota la legió que es presenti a mescal i el que sigui que vulguin fotre's entre pecho i espalda. I a endossar una placa clandestina en el terreno de la colisión y el desastre. I no caldrà que fotin el camp corrents. Es diu C. i li envio còpia d'aquest missatge per posar-los en contacte, més que res que no disposa de connexió amb temps suficient per deixar un comentari al seu estimat bloq, però sí per escriure mails i ordir Plans B. Espero que fructifiqui. Siguin feliços i passin un bon dia.


***

De: C.
A: Subal Quinina

Hola SQ,

sóc C i t'escric per parlar-te de B i del Pla B com si això fos una mica, només una mica, Llamadas telefónicas. Fa uns mesos que em vaig instal·lar a l'estudi on B escrivia a Blanes. Hi he viscut sola des de llavors i des de fa un mes el comparteixo amb un gos. D'aquí a poc més d'un mes, llogaré a un noi la única habitació que queda lliure al pis.

A través del M, de tant en tant visito La Segona Perifèria. Crec que el M ja te n'ha dit alguna cosa, del pis del carrer del Lloro. Li escric per dir-li que comptin amb mi per qualsevol mena d'acció terrorista cultural que tingui a veure amb B, que comptin amb mi fins i tot, i miri què li dic, si mai es posen a fer manifestos i collonades.


***

Subal somriu i fuma i somriu i pensa i fa volar coloms en hores de feina. I agraeix.