diumenge, de juny 26, 2005

Segona Foto Rara i Primera Dita Veneçolana

















Mèxic és un gran país. En tots els aspectes. A Mèxic he tingut grans experiències, d'aquelles que sempre els hi passen als altres. Mèxic és un gran país. Com també ho són els països de la resta de Llatinoamèrica.

Sota una aparent ingenuïtat, s'amaga una lúcida mirada al món, a voltes trista, a voltes amb una alegria que encega els ulls caducs i cansats de l'occidental que es mira el melic.

_____________________________________________________________


Si de Mèxic col.lecciono fotos rares, de Veneçuela col·lecciono expressions populars que ja ens agradaria de tenir ací. La última que m'han dit diu; Quién se acuesta con niños amanece meado. Vol dir que a voltes, en el passar avorrit de la vida, et trobes amb ninyatus/ninyates [que em perdoni la Mare Llengua] que sempre acaben treient el pitjor de tu. Cal tenir paciència, en aquests casos. La ciutat ennegreix l'ànima de qui ja la portava bruta del poble. Que algú li servexi un lleixiu on the rocks, doncs.

_____________________________________________________________
actualització:

Com ja sabeu, la ignorància és molt atrevida, i jo sóc molt atrevit. Un amic gallec em diu que a Galícia n'hi ha una de ben similar; quién con niños se acuesta, cagado se levanta. Doncs res, queda dit.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No importa anar tan enfora, per aquí la dita és ben viva: Qui amb fillets es colga, compixat s'aixeca.

Anònim ha dit...

Com és el país? La gent és feliç? Els ocells canten a ambdós costats de la frontera? L'esperança de vida és una il·lusió o és una obsessió.

subal ha dit...

hola dafnis, moltes gràcies! la veritat és que sempre m'ha passat que conec millor les dites de fora que les de casa...deu ser per estar tan a la perifèria.

De nou, moltes gràcies!

subal ha dit...

Bé, no conec Méxic tant profundament com voldria. Veneçuela la conec d'oïdes -pel moment.

Una cosa sí és segura, la felicitat a un i altre cantó de l'Atlàntic és medeix en coordenades prou diferents com per a parar-hi esment. Seguiremos platicando, güey.

salut.