dimarts, de juny 28, 2005

De de la Concha i altres males herbes

Anar a l'Orinal pot arribar a ser un encert.

L'altre dia va acabar com el rosari de l'Aurora, amb mitja dotzena de persones insultant-nos greument. Un d'aquells dropos pelacanyes, abans d'enviar-me a cagar a la via --que ja té collons la cosa--, em va amenaçar amb enviar-me una sublim manca de respecte editada per la Real Academia Española.

La Segona Perifèria agraeix de tot cor a l'individu en qüestió la seva investigació (que es va copiar del Màrius Serra, si no vaig errat). Perifèrics i perifèriques, us presento al filòleg Josep Oriol Giné Arnella, que va tenir a bé enviar-me això:


Benvolgut Subal,

T’envio el colofó de l’edició del Quixot de la Real Acadèmia Espanyola editat a Madrid l’octubre de 2004, amb motiu del quart centenari de la primera edició. Recorda que el director de la Real Acadèmia Espanyola es diu Víctor García de la Concha. He posat en negreta les inicials del seu nom a la primera línia, i l’acròstic que composa l’atac contra la seva persona, així com tota la darrera línia. Tu jutjaràs si la D de la sisena línia es pot considerar una T o no, de fet ambdues són interdentals, tot i que la T sigui sorda i la D sonora. Com a filòleg, per a mi no hi ha dubte que el qui ho ha fet volia que el pobre Víctor passés a la història com a idiota integral:

VIÑETAS, GRABADOS DE LAS CABECERAS
Y OTROS MOTIVOS Y ORNAMENTOS
DE ESTE VOLUMEN PROCEDEN DE LA EDICIÓN
IMPRESA EN MADRID EN 1780,
OBRA MAESTRA DE JOAQUÍN IBARRA,
DISPUESTA, “CORREGIDA” Y PUBLICADA
A INICIATIVA Y A EXPENSAS
DE LA REAL ACADEMIA ESPAÑOLA.

Oriol Giné.
25.VI.2005

________________________________________________________

Per a més informació, podeu visitar això. De nou, gràcies Oriol.

I sí, ja ho sé, els més avançats de vosaltres pensareu que aquesta nova està caducada, però i què. A mi m'ha fet molta gràcia i ho comparteixo amb els altres ignorants que ronden la Perifèria.