dijous, de març 27, 2008

Bolaño revisited

Hi ha gent que prostitueix el seu blog anunciant ulleres de sol, o sigui, plats de llenties. Puaj. Aquí ens prostituïm de gratis per Bolaño. Avui cedim aquest espai d'agitació i propaganda a la fantàstica editorial Candaya, uns rebels de Mataró. Els seus editors, els conec, són una gent magnífica, amb uns pebrots, si m'ho permeten, així de grans. Són un bonic exemple d'Editorial Suïcida reeixida, que van començar publicant excel·lent poesia llatinoamericana i han sabut aprofitar l'èxit de Nocilla Dream i fa temps que ofereixen llibres molt llaminers, amb humilitat i honestedat. Un dels seus editors és el creador de la pàgina Sololiteratura, on hi ha magnífica informació sobre, per exemple, Roberto Bolaño o Julio Ramón Ribeyro.


I ara, dit això, l'agitació i la propaganda.



Bolaño salvaje
Edición de Edmundo Paz Soldán y
Gustavo Faverón Patriau

Candaya Ensayo 2
ISBN 978-84-936007-1-6
504 págs.; 21x14 cm

PVP 24 €


Roberto Bolaño (1953-2003) ha pasado, en muy pocos años, de ser un poeta marginal a ocupar un espacio medular en el imaginario de las últimas generaciones de lectores, que perciben en él una nueva manera de concebir el mundo de las letras como una aventura pasional y de asumir la tarea del escritor con la rebeldía de un perpetuo inconforme.
A medida que la influencia de Bolaño crece, la crítica trata de comprender su vida y de acceder a la tierra todavía salvaje y secreta de sus mundos ficcionales. Explorar desde perspectivas y enfoques muy diversos el inagotable universo Bolaño es, precisamente, el propósito de este libro colectivo. Junto a ensayos inéditos (como el de Celina Manzoni, pionera en los estudios de Bolaño, o el de Chris Andrews, su traductor al inglés) que dan una buena muestra de la forma en que la crítica académica aborda hoy la obra del escritor chileno, el lector encontrará en Bolaño salvaje textos más personales de escritores muy cercanos a Roberto Bolaño, como Ignacio Echevarría, Juan Villoro, Rodrigo Fresán, Enrique Vila-Matas o Carmen Boullosa.

Incluye DVD con la película Bolaño cercano (Erik Haasnoot, 2008). La familia y los amigos más íntimos del escritor chileno Roberto Bolaño conversan sobre su vida y desvelan algunas claves de su escritura. Ambientada en Blanes, Barcelona y México DF, Bolaño cercano recoge los testimonios de Carolina López, Alexandra y Lautaro Bolaño, Antoni García Porta, Enrique Vila-Matas, Rodrigo Fresán y Juan Villoro. (40’).

Edmundo Paz Soldán (Cochabamba, Bolivia, 1967) es profesor de literatura hispano-americana en la Universidad de Cornell. Entre sus últimos libros publicados se encuentran las novelas El delirio de Turing (2003) y Palacio Quemado (2006). Ha ganado el premio nacional de novela en Bolivia (2002) y el premio de cuento Juan Rulfo (1997). Sus obras han sido traducidas a ocho idiomas. Ha sido becario de la fundación Guggenheim (2006).

Gustavo Faverón Patriau (Lima, Perú, 1966) es profesor en Bowdoin College, Maine. Es autor del libro de historia Rebeldes: sublevaciones indígenas en Hispanoamérica en el siglo XVIII (2006), y editor del volumen Toda la sangre: antología de cuentos peruanos de la violencia política (2006). Dirigió la revista Somos, del diario El Comercio. Su Puente aéreo es uno de los blogs más leídos del mundo hispano.


No dubtin que aquest llibre ens ajudarà a confeccionar el nostre mític Pla B... Mentrestant, a uns quilòmetres més al sud, a Ocata...

14 comentaris:

Toni Ros ha dit...

Escolta macarró:

1- Les ulleres no eren de sol, sinó graduades.

2- Me les van regalar per la patilla (mai millor dit) i en vaig deixar constància blogogràfica. (A tu t'han regalat algun llibre del Bolaño, macarró?)

3- No acabo d'entendre què t'ha agafat últimament contra mi... No serà un vulgar atac d'enveja?

4- No deies què plegaves? Què tal un "parèntesi" eternal? (seria molt més productiu que buscar visites fotent-te amb mi)

5- Tu tranquil, macarró, segueix bolanyejant...

Toni Ros ha dit...

Ah, i a Ocata, malgrat que em queda molt a prop, hi anirà ta mare.

subal ha dit...

Diguéssim que m'agrada ser el seu particular gra al cul, senyor Ibàñez.

Una llàstima que no vingui a Ocata. Potser li donarien alguna lliçó o altre, els rapsodes.

Un petó.

jpodrit ha dit...

Benvolgut Subal,

no doni peixet als trolls amb deliris de grandesa salvadorsostrianes, que així baladregen creient-se portadors d'alguna veritat equiparable al seu egocentrisme, qüestió altament improbable. A més, tots ja sabem des de quin coturn es calça i encalça la glòria aquest antibauçà.

Борис Савинков ha dit...

Molt interessant la notícia d'aquest llibre. I a més amb peli. La que jo tinc és un altre més outsider però que em sembla molt bona. Aquest llibre l'hem de presentar a Blanes. Si ningú de l'editorial hi ha pensat ja en parlarem per contactar i posar fil a l'agulla.

subal ha dit...

Senyor Puig, amb la cel·lula bolanyista de l'Orinal estem començant a planificar el Pla B (secció Barcelona). Algun cap de setmana ens agradaria pujar a Blanes a veure'l a vostè i a una altra persona. El video que vostè té en el seu poder ens interessa moltíssim, tant, que fins i tot seria una de les peces fonamentals de la vetllada B.

Contactar amb els editors de Candaya és ben fàcil. Tot i així, puc mirar de trobar-ne el contacte i passar-li via mail. Són uns bolanyistes de cuidadu, també.

***

Té vostè raó, senyor Florit, però què vol, es com estirar de les orelles a l'orellut de la classe; o riure's del rei nu... coses inevitables...

el blog de l'o.r.i.n.a.l.. ha dit...

boniiiisssim! torna el gran subal de sempre carregat de hot-quinina!

felicitats pel nou bolaño; el pla B avança

ni ma mare ni jo podren venir a Ocata, Sorry. disfruti-ho i faci crònica abolanyada. Records a la penya!

subal ha dit...

Una abraçada a vostè i a sa mare, senyor Quirky. Farem la crònica, la farem!

Anònim ha dit...

I mira que jo, de bon grat, amb Submare aniria a la tocata. I no poder...

(5- Tu cofoi, ranquingniós, segueix carrincloversejant...)

Salut i 1/2.

Anònim ha dit...

Si continues sense tenir lentilles per als teus dos plats, i no tens tampoc plats per a vendre -que no en tens: només cal llegir-te-, ven-te, com fas, per plats de llentilles.

(Mitger en el trinquet)

Anònim ha dit...

4-

el llibreter ha dit...

Benvolgut Subal,

seria vostè tan amable de parlar de llibres que ja es trobin a les llibreries? Aquest que vostè esmenta, digne d'elogi sens dubte, encara no s'ha distribuït.

Li agraeixo, però, la creació d'expectatives que l'editorial Candaya indiscutiblement mereix.

Salutacions cordials.

subal ha dit...

Benvolgut Llibreter, conec la sensació de l'encarregat de promoció i premsa de petita editorial, quan ja té el llibre imprès i encara s'ha de distribuïr. Dius, va, què carall, pitjo el botó d'enviar les notes de premsa ja, per donar la bonanova com més aviat millor.

Segur que els hi va passat això, als de Candaya. Vaig rebre la nota de premsa fa un parell de dies! De totes maneres, ja sap que magradarà que em reservi un exemplar quan el tingui.

Palimp ha dit...

Ya tengo regalo de San jordi