dimarts, de maig 22, 2007

La mort de Roy Batty

Els lectors atents, a qui animem a cabussar-se en el nostre món, no sols han de poder veure, sinó que han de tenir un ull que realment sàpia mirar. Cal que especulen, que miren més enllà, fora de l’objecte, lluny en un sentit no lineal sinó supraespacial: han d’adreçar-se envers quelcom que no pot limitar-se i que manca de tota significació espacial, atés que si encaminen la mirada tan sols a la cosa que estan mirant simplement rebotaran en ella.

Bononad, Francesc, Emprentes en la neu, de pròxima publicació







Blade Runner, Ridley Scott, 1982
Tears in Rain, Vangelis,
BSO Blade Runner (versió remasteritzada, 1994)


Powered by Castpost



I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All thouse moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.



Nota: aquest post ja va sortir a la Perifèria, però fa maco junt amb la mort de HAL.

4 comentaris:

cmc ha dit...

tota mort comporta una re-volució.
un no sap què ens espera al proper re-volt.

Anònim ha dit...

L'ull: espiritualització dels peus fins a fer-los desaparéixer en l'apetència d'afegir-nos al cel.

L'ull: per tal de conéixer les coses com es coneixen les ciutats visitades en poques hores: incognoscibles en la seua materialitat integral però literalment somiades.

L'ull: per a deixar el sòl i emprendre el vol.

Miraculós l'ull aquest de 'El corredor del sabre'. Mira que en són d'importants els ulls en aquesta pel·lícula tan 'visual'! L'esmentat (i vist), els que guarden els dissenyadors de la Tyrell Co., els del determinant (i poc empàtic) test de Voight-Kampf, els de nostre Senyor Tyrell enfonsats pel caduc (i sedegós de saber) Roy Batty...

Anònim ha dit...

PARLAR AMB LA MIRADA o

FER EL TEST DE VOIGHT-KAMPF

L'ull (de l'altri): text de vidre que si d'una banda esplendeix com una copa de cristall de Bohèmia, d'altra pot comportar-se com una transparència sense destinació.

Anònim ha dit...

Fan tàs tic...