divendres, de març 16, 2007

Identitat

Llegeixo les últimes pàgines de Prosas apátridas en una comissaria de policia. L’ambient és gris, d’una pesantor odiosa. Miro per darrer cop la fotografia del meu carnet d’identitat. Identitat. Què sabran ells. Entrego la meva antiga identitat i me’n donen una de nova. Observo la fotografia del nou dni. Han passat els anys i la foto d’ara em sembla la d’algú de gestos afectats, de mirada més profunda i rabiosa, però no obstant afectada. Algunes diòptries i un grapat de decepcions em separen del sagal de l'antiga identitat. Sóc un impostor, un nen amb patilles? Això sí, per fi puc fer gala d'un poc de patilles. Fer-se gran és això? Bastir una façana de respectabilitat? Impostar la veu i que ressoni l'experiència?

Ara miro el llibre de Ribeyro, amb una nostàlgia malatissa, amb un forat a l’ànima que vull tancar d’una vegada. Penso que la meva nova identitat no va subjecta a un carnet plastificat, sinó a la lectura d'aquest llibre. Però tampoc. Dec ser extremament exagerat. La meva identitat està subjecta a les variacions en la direcció del vent. I a la força de la gravetat. I si no, observeu.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

El primer paràgraf sembla tret de l'últim PdV...

O es refereix a la identitat del bloc? Ho dic pel ball de plantilles...

subal ha dit...

Doncs no li sabria dir, amic Perdedor. Jo crec que no, que no té res a veure amb el PdV... I ni tan sols es referiex a la bipolaritat plantillera dels últims dies... es refereix a que he anat a recollir el meu dni...

Encara que miran-t'ho bé, si que sembla que em referiexi a la nova plantilla, oi?

Imposto la veu i dic; es que la meva escriptura té multitud d'interpretacions, jejeje... Però no, la meva escriptura és normaleta, d'anar tirant, curulla de paralelismes fallits.

per cert, no canviaré de plantilla en molt de temps.

Salut!

ÓL ha dit...

No somos dueños de nuestro nombre ni de nuestra imagen, pero a cambio, hay cosas que nadie puede arrancarnos.

ea! ha dit...

un retrat ben blanc, poder vas en camí de garrigejar

Anònim ha dit...

Hi Subal: I invite you to write something and to send it to me and I will publish it on my blog!
Look: http://graindeselink.blogspot.com/2007/03/blog-ou-vert.html

It means that I open my blog to my friends on hte blogosphère!
People can write an article on my e mail and i will publish it, it's a new experience.

What do you think? You can event write in castillan ti never minds ti'll be funny! Go on my blog, and send me something by my e mail at graindesel.ink@neuf.fr
Thanks, your french friend Ink

subal ha dit...

Ça va mademoiselle!

un fuerte abrazo, señor fuego, es una alegría saber de usted!

Anònim ha dit...

Don't get a word of what you mean!!! I want you to send me somethng that I'll publish on my blog, you have to play the game, come on Subal and by the same, you could also comment one of my article!!

Bises
Ink
ça va monsieur, la vie en rose!