dissabte, de desembre 23, 2006

Canvi revolucionari d'himne patri a Veneçuela

Si te tomas la vida en serio estás perdido
Albert Pla
Mami, yo tengo la gasolina
Daddy Yankee

S.Q., enviat especial Caracas. En conversa mantinguda al palau Miraflores amb el president veneçolá, Hugo Chávez Frías, Subal Quinina pot avancar en primicia per als lectors de L2P una de les primeres mesures que el govern bolivariá implementará en el llarg camí cap al "socialismo del siglo XXI".

A la pregunta referent a la revolucionária mesura d'afegir una vuitena estrella (la de Bolívar) a la bandera oficial de la República, i la conseqüent despesa derivada de canviar totes les banderes del país, el comandant dóna unes pistes sobre la propera mesura bolivariana, a partir de l'u de gener. "Mira, chamo, aquí manda el pueblo, y el pueblo soy yo, pues", assegura el dignatari al visitant catalá. "Yo y el pueblo estamos aquí, en Miraflores (qué palabra tan bonita: Miraflores), para quedarnos, carajo. Nadie daba un real por esta revolución bonita, y ya ves, panita Quinina, ¡hasta el 2030!"

Al comandant suprem de les forces armades venecolanes, gens alié a les necessitats i inquietuds del seu poble, no se li escapa que paral.lela a la seva revolució corre un altre tipus de revolució folklórica en les seves fronteres; un nou estil musical perpretat per a escalar fins al número u de les llistes de l'estiu de fa uns pocs anys; el reggaeton. "Eso tambien llegó para quedarse, mijo." Així, doncs, segons ha assenyalat a aquest corresponsal free lance, el President té previst anunciar al poble el proper canvi d'hinme oficial de la Quinta República durant l'emissió del proper programa ¡Aló, Presidente! del 28 de desembre vinent. "Hay que olvidar Gloria al bravo pueblo y empezar a pensar en que yo tengo La gasolina". Així mateix, i donat l'ambient de cordialitat i secreta estupefacció que ha dominat la trobada, el president ha fet broma bo i declarant que si el "El predecesor del Diablo, Belcebú, bailaba La Macarena sin pena alguna, yo voy a bailar La gasolina en la próxima reunión de la OEA, carajo." I s'ha posat a fer ballaruga amb una assessora que corria per allí.

Subal Quinina, Caracas, República Bolivariana de Veneçuela, 23 de desembre de 2006.